Volledig scherm
Koninklijke onderscheiding voor huisarts Maarten Klomp. © Bert Jansen

Koninklijke onderscheiding voor huisarts Maarten Klomp uit Eindhoven

EINDHOVEN – De Eindhovense huisarts Maarten Klomp (64) is donderdag bij zijn afscheid als medisch directeur van de Zorggroep ‘De Ondernemende Huisarts’ benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

De praktiserend huisarts in het gezondheidscentrum Achtse Barrier heeft als innovator en bestuurder een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de eerstelijnszorg in de regio Eindhoven. Ook was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van het Bestuurlijk Akkoord Eerste lijn dat het ministerie van VWS sloot met de Landelijke Huisartsen Vereniging en Zorgverzekeraars Nederland. 

Verder bekleed(de) Klomp tal van bestuurlijke functies in de gezondheidssector. Collega’s en mede-bestuurders noemden Maarten Klomp ‘een beminnelijk, betrokken en doortastend persoon’.

Volledig scherm
Koninklijke onderscheiding voor huisarts Maarten Klomp. © Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Droombaan: Indiana Jones, wie wil dat nou niét zijn?
    PREMIUM
    Zomerserie

    Droombaan: Indiana Jones, wie wil dat nou niét zijn?

    EINDHOVEN - Het ging me nooit om zijn zweep, ook niet om de hoed. En ik was nog te jong om onder de indruk te zijn van de vrouwen aan zijn zijde. Toch was Indiana Jones mijn held: een avonturier, die gevat reageert in hachelijke situaties en anders altijd nog zijn vuisten heeft. Maar bovenal een schatzoeker. Dus toen de juf in groep zes vroeg wat ik later wilde horen, was het antwoord: geen helikopterpiloot of dierenarts, maar Indiana Jones. Toen mijn chef voor deze zomerrubriek dezelfde vraag stelde, kreeg die hetzelfde antwoord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven