Volledig scherm
PREMIUM
De oudste en jongste toekomstige bewoner, Peter van de Laar (73) en Richelle Lumbantobing (23), gaven het startsein voor de bouw van Dok40 het complex met appartementen en stadswoningen aan de Kanaaldijk-Zuid. Op hun commando werd een doek met afbeelding van het complex omhoog gehesen door de bouwkraan. © Michel Theeuwen

Kop van Kanaal in Eindhoven komende jaren niet uitgebouwd

EINDHOVEN - Nog één appartement is te koop in het nieuwe plan  Dok40 aan de Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven. Andere gegadigden moeten even wachten, want de plannen voor drie andere woontorens aan het Eindhovensch Kanaal zijn nog niet zover. 

Misschien dat dat laatste appartement iets is voor wethouder Yasin Torunoglu, want die verklapte bij de officiële start bouw van Dok40 dat hij in 2011 gegadigde was voor het vorige bouwplan, maar zijn hypotheek niet rond kreeg. Hij was overigens een van de weinige inschrijvers, waardoor het plan niet doorging. Daar had projectontwikkelaars CRA Vastgoed en Wilma Wonen dit keer dus geen last van. Sterker nog, er is zoveel vraag naar woningen dat op de kop van het kanaal en tussen NRE-terrein en Picuskade al weer plannen zijn voor drie woontorens van andere partijen. Meer wil de gemeente daar nog niet over kwijt in dit stadium. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen