Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Hub Dohmen verdedigt seksrobot Sadie in een fictief kort geding. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Kort geding bij Robot Love in Eindhoven: Heeft een robot mensenrechten?

EINDHOVEN - In hoeverre heeft een robot mensenrechten? Die vraag kwam aan de orde in een fictief kort geding donderdag in de schaduw van de expositie Robot Love.

Seksrobot Sadie zat er gehavend bij. Arm stuk, bloed op haar tulband van verband, het was helemaal mis gelopen met een agressieve klant. Na de mishandeling had Sadie op internet berichten verspreid over het gebeurde, waarmee ze de privacy had geschonden van de cliënt en van haar werkgever, bordeelhouder Janus Gladjakker. Die kreeg donderdag in een fictief kort geding gelijk. De bekende Amsterdamse rechter Willem Korthals Altes vonniste dat Sadie zich niet langer negatief mag uitlaten over haar werkgever. Haar berichten moeten van het internet worden verwijderd.

  1. Wereldboom in ’t Wasven: Hart van hout voor Gevlekte Zuiderling
    PREMIUM

    Wereldboom in ’t Wasven: Hart van hout voor Gevlekte Zuiderling

    Gisteren kwamen in ’t Wasven natuur en cultuur samen tijdens Fête de la Nature: Alfred van Kempen, bestuursvoorzitter Groendomein Wasven en Sandra van Gerwen, projectleider CKE hadden voor de tweede maal de handen ineen geslagen om dit festival te organiseren. Het thema dit jaar was bomen, en niet zonder reden: precies tien jaar geleden werd een majestueuze plataan in ’t Wasven als eerste Wereldboom in Nederland ingewijd. De boom, met de naam de Gevlekte Zuiderling, is rond 1760 geplant.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven