Volledig scherm
Overleven zonder geld in Eindhoven, zou het lukken? © Youtubekanaal Ponkers

Kosteloos uit eten en bier drinken in Eindhoven: Youtube-programma toont aan dat het kan

EINDHOVEN - Kun je 24 uur overleven in Eindhoven, zonder daarvoor geld uit te geven? Met die vraag trokken de makers van Youtube-kanaal Ponkers onlangs de - voor hen onbekende - stad in. Het antwoord kwam dinsdagavond online. Ja, het is mogelijk. Het ene na het andere gratis biertje met bitterballen op de Markt, zonder kosten uit eten: niets is te gek.

Ponkers heeft meer dan een half miljoen abonnees op Youtube. Al vaker overleefden ze zonder geld in een bepaalde stad. En dan het liefste zo luxe mogelijk. Breda, Praag, Nijmegen, Leiden: tal van steden kwamen al voorbij. Aan het einde van de twee afleveringen volgt er een beoordeling. Ditmaal was Eindhoven aan de beurt.

Viral

De Brabantse gastvrijheid wordt in de eerste aflevering, die deze week viral ging, al meer dan aangetoond. Bij de studenten van SSRE mocht het drietal kosteloos mee feesten en drinken, op de Markt waren ze welkom voor een drankje van het huis bij meerdere cafés en ook bitterballen en een loempia kostten - onder druk van de camera - nul euro. Het grootste cadeau waren drie royale diners bij restaurant Van 't Spit, vlakbij de Sint Catharinakerk.

De volgende stap is een hotelovernachting. In aflevering twee wordt duidelijk of, en zo ja waar, dat is gelukt zonder af te rekenen. Dan wordt ook bekend hoeveel sterren Eindhoven krijgt van de tieneridolen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven