Wethouder Renate Richters, vorige week in de gemeenteraad van Eindhoven. Raadsleden vroegen haar waarom er nog steeds inwoners zonder zorg komen te zitten door vertraging bij het ‘servicebureau’ van de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Renate Richters, vorige week in de gemeenteraad van Eindhoven. Raadsleden vroegen haar waarom er nog steeds inwoners zonder zorg komen te zitten door vertraging bij het ‘servicebureau’ van de gemeente. © Vanda van der Kooi

Kosten van zorgbureau Eindhoven lopen fors op

EINDHOVEN - Het servicebureau van de gemeente Eindhoven dat zorgindicaties van mensen moet beoordelen is veel duurder dan verwacht. Het aantal arbeidsplaatsen loopt dit jaar op van 57 naar 90. Gemiddeld kost de controle per hulpvraag al minstens 257 euro.

Om grip te krijgen op de steeds stijgende zorguitgaven zette het stadsbestuur van Eindhoven per 1 januari 2019 een nieuwe afdeling op: het servicebureau. Haar taak is om zorgaanvragen die via de WIJeindhoven-wijkteams binnenkomen en verzoeken voor verlenging van zorgindicaties te controleren. Het keukentafelgesprek bij inwoners thuis en het opstellen van de concept-indicatie is dan al gedaan door WIJeindhoven, de zorgstichting die eveneens door de gemeente wordt betaald.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven