Volledig scherm
Het werd in Eindhoven -2,4 graden © Thinkstock

Koudste 19 aprilnacht in 38 jaar in de regio Eindhoven

EINDHOVEN - De nacht van dinsdag op woensdag gaat de boeken in als de koudste nacht sinds 1979. Dat meldt Diana Woei van Weerplaza aan het Eindhovens Dagblad.  ''Afgelopen nacht was het -2,4 graden, dezelfde temperatuur als de 19 aprilnacht in 1979.'' 

Deze temperaturen zijn op 1,5 meter hoogte gemeten. Aan de grond werd het afgelopen nacht nog een stuk kouder, namelijk -3,8 graden. Dat lag in 1991 nog lager, toen werd het -5,4 aan de grond in de regio Eindhoven. 

Nog kouder
''Het is heel bijzonder'', zegt Diana Woei. ''Komende nacht wordt het nog kouder, dan gaan we opnieuw kouderecords verbreken.'' 

In bijna het hele land heeft het vannacht aan de grond gevroren. De vorst is voor de fruittelers in deze fase van het voorjaar lastig want de bomen staan in volle bloei en bij temperaturen onder het vriespunt kan de bloesem beschadigen.

In Heino en Hupsel (Salland en de Achterhoek) werd het een stukje kouder dan in Eindhoven. Daar daalde de temperatuur naar respectievelijk min 3,9 en 3,7 graden. Ook aan de grond was het met -6,4 tot -8,6 graden uitzonderlijk koud.

Volledig scherm
© Weerplaza

In samenwerking met indebuurt Eindhoven