Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers aan de koffie in 't Cirkeltje. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Kringloopwinkel 't Cirkeltje in Eindhoven mag het uitzoeken

EINDHOVEN - Er wordt flink gesneden in de kosten van het buurt- en wijkwerk. Dat gaan ze merken in Drents Dorp, in de buurtwerkplaats en de kringloopwinkel.

Sinds de opening in november 2017 draait de Eindhovense kringloopwinkel 't Cirkeltje volop. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag zijn vrijwilligers - meestal vrouwen - in het voormalige schoolgebouw in de Kootwijkstraat actief met het inzamelen, sorteren, uitstallen en verkopen van gebruikte spullen. Verderop in de Doesburgstraat is de buurtwerkplaats meer het domein van de mannen. Daar worden fietsen opgeknapt en ander kluswerk verricht. Beide locaties zijn ook ontmoetingspunten voor bewoners.

  1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
    PREMIUM
    VIDEO

    Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

    EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven