Volledig scherm
Kringloopwinkel Karoesell schenkt geld aan diverse stichtingen uit Best, Eindhoven en Eersel. © FotoMeulenhof

Kringloopwinkel Woensel-West in Eindhoven speelt voor Sinterklaas

EINDHOVEN - Zo’n 15.000 euro aan inkomsten verdeelde Karoesell Kringloop maandagmiddag tijdens het Vintage Money Event over twaalf goede doelen uit de regio.

Geld voor bijvoorbeeld een volleybalnet voor vluchtelingen, een moderne kassa voor het kledingruilatelier en een tractor voor de Stadsakkers. Bij de aanvraag moesten de organisaties concreet benoemen waar ze de bijdrage voor gebruiken.

Dit doet de kringloopwinkel in Woensel-West in samenwerking met Stichting Samen voor Eindhoven, die probeert maatschappelijke organisaties aan ondernemers te koppelen. Uit 25 aanvragen kozen ze twaalf initiatieven uit in Eindhoven, Eersel en Best, die allemaal een bedrag van gemiddeld 1000 euro ontvangen. Voorwaarde was dat het goede doel in deze regio actief is en zich inzet voor mens, dier of milieu. Ook moesten ze vooraf een concrete bestemming aandragen.

Die vertellen ze om de beurt in een beknopte presentatie van maximaal twee minuten, terwijl de anderen toekijken vanaf een van de vele banken en fauteuils. Zo gebruikt De Huiskamer, waar wekelijks zo’n zeventig jonge vluchtelingen de taal of een vak leren en samen koken, de cheque voor een volleybalnet in het toekomstige Victoriapark. Meneer Rick, die naschoolse activiteiten organiseert in Oud-Woensel en Mensfort, kan zo de groepjes kleiner maken en kledingruilatelier Awesome een nieuwe kassa aanschaffen.

Bij de Stadsakkers, waar ze sinds 2013 de groente verbouwen voor alle Eindhovense gezinnen bij de voedselbank, komt de cheque erg gelegen. Vorige maand namen dieven namelijk hun tractor mee uit de afgesloten opslag.

  1. Kerkklokken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieuze boodschap van Netflix onthult waarom
    video

    Kerkklok­ken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieu­ze boodschap van Netflix onthult waarom

    EINDHOVEN - De kerkklokken van de Catharinakerk in Eindhoven speelden vrijdagmiddag het nummer ‘Bella Ciao’. Een mysterieuze boodschap op het Instagramaccount van Netflix Nederland verraadt waarom: het derde seizoen van de hitserie La casa de papel begint vandaag. Terwijl de kerkbeheerder van de kerk van niks wist, werd de beiaardier door het reclamebureau van de streamingdienst benaderd om de serie te promoten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven