Volledig scherm
PREMIUM
Een therapeute in gesprek met een jonge cliënte. © Getty Images

Kritiek op Eindhoven: Inperken van jeugdzorg is tegen de wet

EINDHOVEN - Beperken van jeugdzorg mag niet en het levert geen besparing op. Het besluit van de Eindhovense raad om het budget voor jeugdzorg aan een plafond te binden levert veel kritiek op. 

Als Eindhoven de uitgaven voor jeugdzorg vastpint op een maximumbedrag per jaar, dan treft dat de kinderen die hulp hard nodig hebben. Dat vreest Zorgbelang Brabant, de koepel voor zorgconsumenten. 

  1. Bewoner Woenselse Poort krijgt 4,5 jaar cel en tbs na woningoverval en poging tot verkrachting van 94-jarige vrouw in Eindhoven

    Bewoner Woenselse Poort krijgt 4,5 jaar cel en tbs na woningover­val en poging tot verkrach­ting van 94-jarige vrouw in Eindhoven

    EINDHOVEN - Mohammed N. (42) uit Hoogeveen is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar en tbs met dwangverpleging voor het beroven en aanranden van een 94-jarige vrouw in Eindhoven. Dat gebeurde in maart in 2015. Diezelfde dag mishandelde hij twee mannen. De rechtbank Oost-Brabant legde de man eerder, in februari 2016, zes jaar gevangenisstraf op.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven