Volledig scherm
© Harry Verhoeven

Kunstenaar Harry Verhoeven uit Bergeijk brengt eerbetoon aan zijn overleden dochters (video)

VELDHOVEN - Harry Verhoeven staat in de regio bekend als de bedenker en - tijdlang - directeur van het TechniekHuys in Veldhoven. Misschien ook wel als de maker van flink wat beelden, bij voorkeur in cortenstaal. De laatste maanden heeft hij zich echter helemaal gestort op kleiner werk, gemaakt in zijn atelier in Bergeijk.

'Brabantse iconen' noemt hij de panelen, en daar zit iets in. Alleen eren ze niet alleen God, maar zijn ze eigenlijk stuk voor stuk een eerbetoon aan de twee dochters van Harry en echtgenote Trudy. Beide dochters zijn overleden. In 2001 overleed Saskia (23 jaar), vorig jaar Nadieh Verhoeven, 27 jaar jong.

Verhoeven (1950), opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, heeft altijd een zwak gehad voor mooie, liefst oude, wat verweerde materialen. Hout, metaal, of zelfs kunststof, als het maar karaktervol is. Ambacht is voor hem dan ook minstens zo belangrijk als het kunst-element in zijn werk. Hij schreef er in 2007 zelfs een boek over: De verwondering van het maken.

Lees donderdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

De Bergeijkse kunstenaar Harry Verhoeven heeft zich de laatste maanden gestort op het maken van Brabantse iconen, die niet alleen een religieus karakter hebben, maar ook een eerbetoon zijn aan de twee overleden dochters van de kunstenaar en zijn vrouw.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven