Belangstelling voor het werk van Marcel de Buck, in gesprek met bewoonster Irene Veenstra in verzorginsghuis Engelsbergenin Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Belangstelling voor het werk van Marcel de Buck, in gesprek met bewoonster Irene Veenstra in verzorginsghuis Engelsbergenin Eindhoven. © Kees Martens/DCI Media

Kunstenaar maakt levensgrote portretten van bewoners zorgcentrum: ,,Veel geleerd van mensen in hun laatste levensfase”

De Eindhovense kunstenaar Marcel de Buck verbleef de afgelopen tijd - met tussenpozen, door corona - in verzorgingstehuis Engelsbergen in Eindhoven. Het werk dat hij er maakte, mét bewoners, is daar nu te zien.

  1. Met 16 kinderen vertrokken de Verdonckjes uit Valkenswaard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    Met 16 kinderen vertrokken de Verdonck­jes uit Valkens­waard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    EINDHOVEN - Uit liefst achttien personen bestond het Valkenswaardse gezin Verdonck dat in 1955 naar Australië emigreerde. Hier bij vertrek op de foto vastgelegd door Frans van Mierlo. Hoe is het de gezinsleden vergaan aan de andere kant van de wereld? We komen via d.hoekstra@ed.nl graag in contact met mensen die meer informatie hebben. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven