Laadunits voor elektrische auto's in de parkeergarage onder winkelcentrum Heuvel in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Laadunits voor elektrische auto's in de parkeergarage onder winkelcentrum Heuvel in Eindhoven. © Fotopersbureau Bert Jansen

‘Laadpalen in parkeerkelders vormen een groot risico’

EINDHOVEN/HELMOND - Met  de groei van het aantal elektrische auto's neemt ook het aantal laadpalen in rap tempo toe, óók in parkeergarages. Dat zorgt voor extra brandgevaar en risico’s, zeker als er ook nog mensen wonen boven zo'n garage.

Peter Coppes uit Helmond van adviesbureau C+B, met een jarenlange ervaring als technisch onderzoeker, windt er geen doekjes om:  als het misgaat met een laadpaal in een parkeergarage en er ontstaat brand, kan dat op een gruwelijke manier uit de hand lopen. ,,Laadpalen in een parkeergarage, in grote aantallen vlak bij elkaar en zeker onderin de garage is onverstandig, ja zelfs misdadig.” 

  1. Kamervragen over ‘asperge-vluchten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgeknepen’

    Kamervra­gen over ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgekne­pen’

    EINDHOVEN - De minister moet vluchten op Eindhoven Airport stilleggen als die niet voldoen aan de corona-voorschriften. Dat vindt de SP die dinsdag Kamervragen indiende naar aanleiding van berichtgeving over vluchten met seizoensarbeiders die sinds vorige week arriveren op de luchthaven. De honderden arbeidsmigranten uit Oost-Europa gaan met name in Duitsland werken als aspergesteker of aardbeienplukker. Met busjes worden ze vervolgens over de grens gebracht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven