Volledig scherm
Werkzaamheden parkeerplaats Strijp-S. © Ton van de Meulenhof

Laatste autootje gered van gesloten parkeerterrein Strijp-S in Eindhoven

EINDHOVEN - Het laatste autootje is weggehaald van de afgesloten parkeerplaats op Strijp-S. Niets staat het werk nu meer in de weg. Karin van Berkel van Secretary Plus heeft een collega gevonden die in de buurt was. ,,Het moest ook wel, want anders zou hij weggesleept worden."

Daarmee is de soap van het kleine zwarte Citroentje ten einde. Het verhaal begon toen donderdagmorgen bleek dat er op de afgesloten parkeerplaats P6 nog een auto stond. Aannemer KWS begon daar donderdag met het verwijderen van de verharding, als voorbereiding op het weghalen van een oud riool, het saneren van twee vervuilde plekken en het doortrekken van het fiets- en voetpad langs de Torenallee. Ook wordt hier als alles goed gaat begin 2018 begonnen met de bouw van het Chinees paviljoen, een cadeau van de stad Najing aan Eindhoven.

Alle auto's moesten daarom zeker na het weekend echt weg zijn van de afgesloten parkeerplaats, want dan wordt daar gegraven. Behalve de de Citroen van het bedrijf '+ secretary plus' stond er ook nog een sportwagentje, maar dat werd in de loop van de middag al weggehaald.

De Citroen van het bedrijf van Van Berkel trok veel bekijks van bezoekers en lunchwandelaars op Strijp-S. Regelmatig stopt er iemand om een fotootje te maken van de auto die op een eilandje van stenen staan. Het kostte de mensen van KWS wel wat moeite om de eigenaar te vinden. Het ED wist echter al snel via het hoofdkantoor in Almere in contact te komen met Van Berkel van de Eindhovense vestiging. ,,Wij wisten echt van niks. We zijn niet van tevoren geïnformeerd, anders hadden we de auto al eerder weggehaald natuurlijk. En we hoorden dat wel meer mensen van niks wisten." Ook bij de redactie van het ED was niet bekend dat de parkeerplaats gesloten werd én dat er meteen een dag later al gewerkt zou gaan worden voor de bouw van het Chinees paviljoen daar.

Volledig scherm
Ook het laatste autootje heeft de parkeerplaats op Strijp-S verlaten. Nu staat niets de werkzaamheden meer in de weg. © Michel Theeuwen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven