Volledig scherm
PREMIUM
EINDHOVEN -Culturele broedplaats Lab-1 betrekt de voormalige Zien-bioscoop aan de Keizersgracht. Er komt een cultureel centrum. Links art-director Zuzanna Litawinska, rechts initiatiefnemer Chris de Zeeuw © Jean Pierre Reijnen

Lab-1 betrekt pand bioscoop Zien in Eindhoven

EINDHOVEN - Culturele broedplaats Lab-1 betrekt de voormalige Zien bioscoop aan de Keizersgracht in Eindhoven. In het pand komt een multifunctioneel centrum voor cultuur en ontspanning, laat de organisatie weten. 

Ook in de toekomst kunnen mensen er naar de bioscoop maar dat concept alleen is volgens de initiatiefnemers niet levensvatbaar. Lab-1 richt zich daarom ook op de verhuur van de zalen, bijvoorbeeld voor congressen, lezingen, presentaties en zakelijke bijeenkomsten. Ook wil Lab-1 de zalen gaan verhuren aan amateur theater- en toneelgroepen en voor optredens van bandjes in verschillende muziekstijlen. ,,Verder zien we ook mogelijkheden voor E-sport", laat mede-initiatiefnemer Chris de Zeeuw weten. E-sport, waarbij gamers het in sportspelletjes (zoals voetbal) tegen elkaar opnemen, is volgens hem in opkomst. ,,Ook het sociale aspect is hier belangrijk en gamers zoeken elkaar steeds vaker op tijdens events waar de beste spelers tegen elkaar spelen. Dat kan straks ook bij ons."

  1. Eindhovense advocaat geschorst na arrestaties om mishandeling eigen minnares en vrouw

    Eindhoven­se advocaat geschorst na arresta­ties om mishande­ling eigen minnares en vrouw

    EINDHOVEN - Een Eindhovense advocaat wordt voor een week geschorst omdat hij in het afgelopen jaar tot drie keer toe is aangehouden terwijl hij nog in een proeftijd zat voor een eerdere tuchtrechtelijke veroordeling. De raad van discipline in Den Bosch legde dinsdag bovendien een nieuwe voorwaardelijke schorsing op van twaalf weken voor het geval de advocaat de komende twee jaar weer de mist in gaat.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven