Het drugslab in Weert was geschikt voor grote productie
Volledig scherm
Het drugslab in Weert was geschikt voor grote productie © politie.nl

Leden van drugsbende uit regio Eindhoven blijven achter tralies

DEN BOSCH - Tien verdachten, onder andere uit Eindhoven, Valkenswaard, Veldhoven en Bergeijk, staan 7 en 8 november voor de rechter omdat ze een groot drugslab in Weert hadden. Tot die tijd blijven zeven van hen in voorarrest.

Het lab werd vorige zomer ontmanteld door de politie. Hoeveel er precies is gevonden is nog niet bekendgemaakt maar het ging om ‘grootschalige en langdurige productie', aldus het Openbaar Ministerie.  Het lab, in een schuur in het buitengebied, is een tijdlang in de gaten gehouden, waarna er in augustus een inval plaatsvond. Drie mannen werden op heterdaad betrapt,  uit Eindhoven, Valkenswaard en Den Bosch. Later gingen er nog eens zeven in de boeien.

Advocaten maakten zich woensdagochtend boos tijdens een procedurele zitting. Mark Nillesen en Kim van der Meijden bezwoeren dat hun cliënten geen of een bijzonder kleine rol hadden. “Als je ook maar één keer  langs de schuur fietste, ben je meteen een drugscrimineel", aldus Nillesen. Ze verwachten vrijspraak of een minimale straf, die in het niet valt bij het jaar dat veel van hen nu al in voorarrest zit. Zowel het OM als de rechtbank waren het daar niet mee eens: alle verdachten blijven in de cel. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven