Volledig scherm

Leegloop in top van Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Met de aankondiging van het vertrek van financieel directeur Rianne Jans is de leegloop in het management van Eindhoven Airport nagenoeg compleet. 

Het vertrek van de financieel directeur Jans is dinsdag aangekondigd aan het personeel van de luchthaven. Jans is vanaf 1 juli de financiële topvrouw van softwarebedrijf Centric. 

Keuze

Volgens een woordvoerder van Eindhoven Airport is het een persoonlijke keuze geweest van Jans om voor een andere baan te kiezen.  

Een maand geleden kondigde algemeen directeur Joost Meijs zijn afscheid al aan. Meijs wordt de baas van Queen Beatrix International Airport op Aruba.

Vanwege verstoorde verhoudingen op directieniveau is ook commercieel directeur Flip Estourgie op weg naar de uitgang. Eindhoven Airport wil hem ontslaan maar omdat er geen overeenstemming werd bereikt over een schadevergoeding is de rechter om een uitspraak gevraagd. 

Toeval

De woordvoerder van Eindhoven Airport zegt desgevraagd dat het vertrek van de financieel directeur niks heeft te maken met de problemen die er zijn tussen de algemeen directeur en de commercieel directeur. De ontwikkelingen berusten op toeval, aldus de zegsman. 

Van de huidige vier leden van het managementteam van Eindhoven Airport blijft alleen operationeel directeur Mirjam van den Boogaard over. Wanneer Eindhoven Airport de opvolger voor Joost Meijs presenteert, is nog niet bekend. 

Of de andere vacatures worden opgevuld, is nog niet zeker. Volgens Eindhoven Airport is dat onder andere een keuze van de nieuwe topman. 

Mulitmiljonair

Rianne Jans moet Centric in rustig vaarwater brengen. Bij het bedrijf is ook een leegloop geweest. Jans kent eigenaar en multimiljonair Gerard Sanderink goed omdat ze al commissaris was bij een ander bedrijf van hem: Oranjewoud, moederbedrijf van onder andere Strukton. Sanderink zegt dat haar kennis en ervaring past bij de fase die Centric tegemoetgaat. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9419 stemmen