Leerlingen Van Maerlantlyceum Eindhoven winnen prestigieuze onderwijsprijs

EINDHOVEN - Leerlingen Stijn Nowee en Wouter Witteman van het Van Maerlantlyceum in Eindhoven hebben dinsdagmiddag de prestigieuze KNAW-onderwijsprijs gewonnen. Ze maakten een profielwerkstuk over verlichting voor wielrenners zodat die veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen. Ze krijgen nu een studiebeurs van tweeduizend euro voor hun eerste collegejaar.

Rens Hoogendorp en Lorens Niehof van het Christiaan Huygens College in Eindhoven werden met hun werkstuk over alternatieve sportprothese tweede in de categorie Natuur & Gezondheid. Zij krijgen een studiebeurs van 1500 euro. 

Wouter van Dijk en Joris Veldhuizen van het Strabrecht College in Geldrop werden eveneens tweede in de categorie Natuur & Techniek. Zij bestudeerden hoe hun zelfgemaakte kunstmatige neurale netwerk (groep verbonden zenuwcellen, red.) steeds beter handgeschreven cijfers herkende.

Een jury van topwetenschappers beoordeelde dit jaar in totaal 337 profielwerkstukken van 155 scholen. De scholen van de winnende leerlingen ontvangen een officiële plaquette.

Volledig scherm
Alle winnaars van de Onderwijsprijs 2018. © Inge Hoogland
Volledig scherm
Van Maerlant Lyceum in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV
Volledig scherm
© KNAW

In samenwerking met indebuurt Eindhoven