Leerlingen Vrije Scholen Eindhoven en Helmond vormen duizendkoppig kinderkoor

VIDEOEINDHOVEN - Een duizendkoppig koor van leerlingen vierde maandag in het Parktheater in Eindhoven dat de eerste Vrije School honderd jaar geleden werd opgericht. 

‘Water stroomt, water vloeit. Water naar de zee. Water bruist, water kolkt. 'k Stroom met 't water mee.’ De laatste zin zwelt uit honderden kinderkelen aan als een kolkende rivier die uitmondt in het refrein. In de Vrije School zijn natuurelementen als water, vuur en aarde nooit ver weg en dat was maandag in het Parktheater in Eindhoven niet anders. Daar vierden de vier Vrije Scholen in de regio samen dat de eerste Vrije School honderd jaar geleden door grondlegger Rudolf Steiner werd opgericht in het Duitse Stuttgart. Die viering omvatte creatieve workshops knutselen, schoonschrijven, bouwen en schilderen, maar de apotheose was een meerstemmige samenzang van meer dan duizend leerlingen.

 1. Buikpijn van ploeterend PSV
  PREMIUM

  Buikpijn van ploeterend PSV

  EINDHOVEN - Twee punten, vijftien tegengoals en drie rode kaarten. Cijfers van de laatste zes wedstrijden die de diepe crisis bij PSV illustreren. Hoe krijgen ze in Eindhoven de boel weer op de rit en is Mark van Bommel daar nog de juiste trainer voor? We vroegen het oud-spelers, supporters en andere betrokken bij de club. Vooral de smalle selectie, slechte aankopen en een flinke dosis pech worden genoemd als redenen voor de dramatische resultaten. In een kampioenschap heeft eigenlijk niemand nog vertrouwen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen