Volledig scherm
De lege stoelen op het Baekelandplein bezorgen hoofdexploitant Maikel van Houtert grote zorgen. foto Kees Martens

Lege ramen op Baekelandplein in Eindhoven

EINDHOVEN - De crisis slaat ook in de prostitutie toe, maar het Baekelandplein heeft een ander probleem: geen 'dames'.

Lege stoelen achter de ramen van het Baekelandplein duiden doorgaans op goede zaken: de dames zijn bezig. Maar nu bezorgen ze hoofdexploitant Maikel van Houtert grote zorgen: er zijn gewoon geen dames. Volgens hem zijn de helft van de ramen leeg. Dat komt, zegt hij, door een slaapverbod dat wrang genoeg volgens de rechter niet geldig is.

"Maar in deze bedrijfstak moet je verschrikkelijk oppassen, en zelfs als je in je recht staat, moet je je afvragen of het slim is dat recht ook te halen", klinkt het.

Burgemeester Rob van Gijzel ziet de leegloop ook, maar heeft er een andere verklaring voor. "We pakken de mensenhandel flink aan, dat weten de pooiers en die durven geen zaken meer te doen in Eindhoven. Hier is de kans groot dat ze in de cel eindigen. We zitten er bovenop en dat weten ze maar al te goed."

De gemeente houdt nauw in de gaten of de prostitutie zich verplaatst, maar "dat is zeker niet het geval." De gemeente blijft wel in overleg met de exploitanten. Volgende maand is er weer zo'n overleg.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8079 stemmen