Een lekke band schakelde de waterwerper zondag ruim een uur uit. Daardoor hadden de relschoppers een tijd lang nagenoeg vrij spel op het Stationsplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lekke band schakelde de waterwerper zondag ruim een uur uit. Daardoor hadden de relschoppers een tijd lang nagenoeg vrij spel op het Stationsplein. © Fotopersburo Bert Jansen

Lekke band waterkanon cruciaal: zo konden relschoppers station in Eindhoven vernielen

EINDHOVEN - Waarom konden relschoppers zondagmiddag ongestoord een uur lang vernielingen aanrichten op het Stationsplein in Eindhoven? Een lekke band van de waterwerper blijkt daarin cruciaal. Terwijl het defect werd gerepareerd, had de meute vrij spel. Burgemeester Jorritsma stelt een onafhankelijk onderzoek in naar de gehele aanpak van de rellen.

  1. ‘Götze is een oliemannetje, maar met Gakpo in de ploeg bijt PSV wel door’

    ‘Götze is een oliemanne­tje, maar met Gakpo in de ploeg bijt PSV wel door’

    PSV won zaterdagmiddag uiteindelijk vrij eenvoudig van FC Utrecht (4-1), zag ook PSV-watcher Rik Elfrink op de tribune van het Philips Stadion. Hij vond onder meer dat het opstellen van Cody Gakpo in de ploeg cruciaal was. ,,Omdat PSV met hem in de formatie wel doorbijt. Mario Götze liet PSV beter voetballen en is een soort oliemannetje, maar voetbal draait ook om doorbijten. Die eerste goal is heel belangrijk.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven