Lenny Kuhr op ‘Visite’ bij bewoners Dommelhoef in Eindhoven

VIDEO/UPDATEEINDHOVEN - ‘Visite,  visite, een huis vol visite', klonk het vrijdagmiddag van een hoogwerker bij verpleeghuis Dommelhoef in Eindhoven. Het was zangeres Lenny Kuhr zelf die bij de bewoners op visite kwam. Buiten natuurlijk, want ook hier mag momenteel niemand echt op bezoek komen. 

Ze zong het liedje Visite vanuit een hoogwerker die speciaal voor de gelegenheid geregeld was. Om de bewoners een hart onder de riem te steken. ,,Mijn vader heeft zijn laatste jaren in Vonderhof doorgebracht. Ik moet er niet aan denken dat ik hem niet had mogen opzoeken", aldus de Eindhovense zangeres.

Haar twee sets van zeven liedjes waren georganiseerd door Jolanda Bekkers van de dagbesteding in het Archipelhuis en Judith Helderman van Samen voor Eindhoven, de organisatie die in deze corona-tijden onder meer probeert ontmoetingen te organiseren voor ouderen. 

Meteen meedoen

Lenny Kuhr en Jolanda Bekkers van de dagbesteding zeggen bewoners van verpleeghuis Dommelhoef in Eindhoven gedag voor het optreden.
Volledig scherm
Lenny Kuhr en Jolanda Bekkers van de dagbesteding zeggen bewoners van verpleeghuis Dommelhoef in Eindhoven gedag voor het optreden. © Michel Theeuwen

Bij Dommelhoef hadden ze eerder ook al de hoogwerker voor Hoog Bezoek, familieleden die op hoogte hun dierbaren konden spreken.  Lenny Kuhr benaderden ze via een vriendin van de zangeres, die met Cake & Donate op Facebook al eens taarten leverde bij Dommelhoef. En ze wilde meteen meedoen. ,,Als je in deze tijd wat vreugde kunt geven moet je dat gewoon doen. Zet mij maar op die hoogwerker, heb ik meteen gezegd. En dan zing ik wel.” 

Het nummer Visite doet ze eigenlijk nooit meer bij optredens. ,,Het is een liedje voor kinderen. Het is een Fremdkörper in mijn programma's, het past er niet meer in. Maar hier vandaag natuurlijk wel, want iedereen kent het en omdat mensen hier in zo’n moeilijke omstandigheden zitten. En natuurlijk omdat ik op visite kom.” 

Maar het is toch het lied waarmee ze in 1969 het Songfestival won, dat de meeste weerklank vindt: Troubadour. Iedereen neuriet het Lailalla lailala lailala mee.  Daar eindigt ze mee, bij de treurwilg in het plantsoen. Dan zwaait ze nog een keer. ,,Ik hoop dat we weer snel naar buiten kunnen en elkaar kunnen omhelzen. Voor nu een omhelzing van afstand. Dag allemaal, dag.”

Lenny Kuhr treedt op bij verpleeghuis Dommelhoef in Eindhoven; in het plantsoen sloot ze af met Troubadour.
Volledig scherm
Lenny Kuhr treedt op bij verpleeghuis Dommelhoef in Eindhoven; in het plantsoen sloot ze af met Troubadour. © Michel Theeuwen
Lenny Kuhr ging ook in de hoogwerker om de bewoners van de bovenste etages van verpleeghuis Dommelhoef in Eindhoven toe te zingen.
Volledig scherm
Lenny Kuhr ging ook in de hoogwerker om de bewoners van de bovenste etages van verpleeghuis Dommelhoef in Eindhoven toe te zingen. © Michel Theeuwen
Lenny Kuhr ging ook in de hoogwerker om de bewoners van de bovenste etages van verpleeghuis Dommelhoef in Eindhoven toe te zingen.
Volledig scherm
Lenny Kuhr ging ook in de hoogwerker om de bewoners van de bovenste etages van verpleeghuis Dommelhoef in Eindhoven toe te zingen. © Michel Theeuwen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven