Volledig scherm

Lichtfestival Glow in Eindhoven telt dit jaar vijf horecapleinen, in plaats van één

EINDHOVEN - In een poging de drukte wat beter te spreiden en en passant wat gezelligheid toe te voegen aan de Glowroute in Eindhoven, worden dit jaar vijf horecapleinen in de strijd geworpen. Net als vorig jaar wordt het Stadhuisplein ingenomen door pop-up bar restaurant Luce.

Op het 'KPN-plein', een parking aan de Prof. Dr. Dorgelolaan tussen station en TU/e, kan er gegeten en gedronken worden met uitzicht op het Glow-project Cortex Machine. Er wordt een 'containerkamp' ingericht waar 's avonds een kampvuur wordt ontstoken.

Op het Fens terrein tussen de Grote Berg en de Keizersgracht komt een aantal foodtrucks te staan. Een bijzondere locatie belooft het Lichtplein te worden. Op deze plek, gelegen achter de Witte Dame, strijkt The Black Ten neer; een café-restaurant in een grote nissenhut. In een soort van binnenbos -met echte bomen- kan straks gedineerd worden.

Op het TU/e-terrein komt ook een horecaplein, gerund door de studieverenigingen van Bouwkunde en Industrial Design. Er wordt een café geplaatst waar 'studentenprijzen' worden gehanteerd. Het horecaplein ligt vlakbij een van de interactieve lichtprojecten: LumenUs, dat reageert op uitlatingen van het publiek. Het werk wordt gemaakt door studenten van de TU/e.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven