EINDHOVEN ED2020-6804 de Lichtjesroute op het Burghplein
Volledig scherm
EINDHOVEN ED2020-6804 de Lichtjesroute op het Burghplein © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Lichtjesroute Eindhoven trekt recordaantal bezoekers

EINDHOVEN - De Lichtjesroute heeft dit jaar zo'n 230.000 bezoekers getrokken. Daarmee reden meer mensen dan ooit de Lichtjesroute, het eerste grote evenement in Eindhoven dat ondanks corona doorging.

 1. Vrijheidscollege op school: ‘Komt er nog een Derde Wereldoorlog?’
  PREMIUM

  Vrijheids­col­le­ge op school: ‘Komt er nog een Derde Wereldoor­log?’

  EINDHOVEN - Een bezorgde studente viel maar meteen met de deur in huis: Komt er nog een Derde Wereldoorlog? Schrijver Robert Vuijsje en rapper Fresku, die die vraag kregen voorgelegd, waren er even stil van. Vuijsje houdt het er op dat dat niet het geval is. ,,Maar ik kan het ook niet voorspellen. Als er zo’n oorlog komt, zal die heel anders zijn dan de de vorige. Mensen vechten dan met andere middelen.”
 2. Hendrix over niet gegeven penalty: ‘Hij kan hem geven, maar ook niet’

  Hendrix over niet gegeven penalty: ‘Hij kan hem geven, maar ook niet’

  Jorrit Hendrix was bij afwezigheid van Dumfries, Rosario en Malen (die wel op de bank zat) aanvoerder van PSV op bezoek bij Vitesse. In de laatste seconde leek hij een penalty te krijgen waarmee PSV een uitgelezen mogelijkheid zou krijgen op de gelijkmaker. Maar na tussenkomst van VAR Danny Makkelie trok Nijhuis de strafschop in. ,,Het is niet aan mij om over te oordelen", reageerde Hendrix direct na de wedstrijd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven