Volledig scherm
© -

Lichtproject op Strijp-S pakt Auroralia Award in Lyon

EINDHOVEN - Het full colour lichtsysteem op Strijp-S heeft de Auroralia ​Award gewonnen. Deze prijs voor duurzame lichtprojecten is uitgereikt tijdens het grote lichtfestival La Fête des Lumières in Lyon. De prijs is toegekend door een internationale jury van lichtjournalisten.


Bijzonder aan het lichtsysteem op Strijp-S is dat elk lichtpunt individueel aan te sturen is. Dit komt doordat de zuinige LED-verlichting wordt aangestuurd via een glasvezelnetwerk. Verder is het een van de eerste interactieve outdoor lichtsystemen ter wereld, het kan reageren op zijn omgeving.

'Kwaliteit van leven verbeteren'
De Auroralia Award wordt georganiseerd door de LUCI association, een mondiale vereniging van ongeveer zeventig steden die aandacht besteden aan verlichting. De prijs wordt toegekend aan vernieuwende lichtprojecten die de kwaliteit van het leven kunnen verbeteren. De prijs is overhandigd aan Alwin Beernink (directeur Park Strijp Beheer), Rik van Stiphout (gemeentelijk projectmanager) en Serge van den Berg (projectleider).

De Eindhovense wethouder Mary-Ann Schreurs (Licht en Innovatie) ziet de uitreiking als erkenning. "Fijn dat onze inspanningen ook door deze internationale jury gezien en erkend worden. Dat helpt om ook anderen van onze kennis te laten profiteren."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven