Parkeerplaats Ligne Sittard.
Volledig scherm
Parkeerplaats Ligne Sittard. © Ermindo Armino

Lijst gebouwen met verdachte breedplaatvloeren van ingestorte parkeergarage Eindhoven Airport groeit

SITTARD/EINDHOVEN - De lijst met gebouwen in Nederland die mogelijk onveilig zijn, omdat er dezelfde breedplaatvloeren zijn toegepast als in de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport, is weer ietsje langer geworden. 

Dinsdag besloot de gemeente Sittard een bibliotheek en de eronder gelegen parkeergarage tijdelijk extra te ondersteunen, in afwachting van de uitkomsten van een onderzoek. 

Vloerconstructie

Vorige week vrijdag werden enkele appartementen en bedrijven in het centrum van Kerkdriel ontruimd, omdat er mogelijk eenzelfde vloerconstructie was toegepast. Nadat de vloeren werden gestut, konden de bewoners en medewerkers van de bedrijven maandag weer terug. 

In Enschede werd eerder een gebouw van de hogeschool gesloten, in Rotterdam deed de Erasmus Universiteit in verband met het onderzoek ook een pand op slot. Op het terrein van de TU in Eindhoven worden de gebouwen Flux en Spectrum ook onderzocht. Deze gebouwen blijven wel open gedurende het onderzoek. 

In Hoeven sloot een basisschool en in Alkmaar werd een fonkelnieuwe sporthal gestut. Op het lijstje staat ook een middelbare school in Krimpen aan den IJssel en het X-gebouw van hogeschool Windesheim in Zwolle. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven