Lil Kleine tijdens een optreden.
Volledig scherm
Lil Kleine tijdens een optreden. © ANP Kippa

Lil Kleine komt met rapvrienden naar Klokgebouw: ‘Ik weet voor wie ik het nu doe’

EINDHOVEN - Idaly, Yung Felix, Chivv, Dopebwoy en Lil Kleine: ze staan zaterdag op het podium van het Klokgebouw tijdens de concertavond Lil Kleine & Friends

,,Mijn vrienden komen hun ding doen waar ze het beste in zijn. Daarom heb ik ze uitgenodigd. Ik vind het een eer dat ze hebben toegezegd en dat maakt deze avond in het Klokgebouw nog specialer.” Aan het woord is rapper Lil Kleine, ook wel bekend als Jorik Scholten. Hij gaf twee jaar geleden een soloshow in de Effenaar, zaterdag neemt hij zijn rapmaatjes mee.

Hij bracht eerder twee albums uit - WOP (2016) en Alleen (2017) - en een derde cd genaamd Het Album is aanstaande. Wat het vaderschap met hem doet, Kleine’s zoon kwam in juni ter aarde, zal op die plaat te horen zijn, vertelt Scholten. ,,Het kindje heeft mijn leven een ander perspectief gegeven. Ik weet nu voor wie ik het doe, wat ik doe. Dat zal terug te horen zijn in mijn muziek, maar het wordt er niet minder herkenbaar door. Ik kijk verder vooruit nu, en kijk nu anders tegen dingen aan en haal uit andere dingen inspiratie. Dat heeft effect op de teksten die ik schrijf", zo legt hij uit.

Tekstueel

Kijkend naar zijn nieuwste single, blijkt daar nog weinig van. Vorige week lanceerde de rapper het nummer Blijven. In dat nummer doet hij op tekstueel niveau niet veel anders ten opzichte van zijn vorige werk. Kleine heeft het voornamelijk over geld verdienen en vrouwen versieren. Dat nummer zal zaterdag beslist te horen zijn in het Klokgebouw. 

De Amsterdammer, afgelopen vrijdag nog in het nieuws in verband met een ruzie met zangeres Anouk, treedt zelf om 00.20 tot 01.20 uur op. 

Klokgebouw presents: Lil Kleine & Friends
Zaterdag 16 november van 20.00 tot 02.00 uur

In samenwerking met indebuurt Eindhoven