Restaurant Loetje in Nijmegen.
Volledig scherm
Restaurant Loetje in Nijmegen. © Paul Rapp

Loetje-restaurant komt in oude Philips Bedrijfsschool Eindhoven

EINDHOVEN - Restaurant Loetje komt eind dit jaar naar Eindhoven. De keten met een 18 lunch- en dinerzaken in heel Nederland vestigt zich onderin de oude Philips Bedrijfsschool aan de Kastanjelaan/Frederiklaan. 

De Eindhovense Loetje komt aan het plantsoen te zitten, bij de Panta Rhei-fontein. Dat heeft de restaurantketen vrijdag bevestigd.  Met de ontwikkelaars Foolen & Reijs Vastgoed zijn afspraken gemaakt over de vestiging bij de voormalige hoofdentree. Daar opent Loetje eind dit jaar de deuren. ,,Waarom Eindhoven? We zagen kans op een heel mooie plek. We kijken eigenlijk naar heel veel plaatsen. Dit jaar openen eerder nog nieuwe restaurants in Den Haag en Breda", aldus een woordvoerster. 

Loetje op de Kop van Zuid in Rotterdam.
Volledig scherm
Loetje op de Kop van Zuid in Rotterdam. © Frank de Roo

Het eerste café dat Loetje Klinkhamer in 1977 in Amsterdam opende, ging pas jaren later ook eten serveren. Al snel was het idee om een biljartcafé te beginnen vergeten en bouwde de familie de keten uit. Na Ouderkerk aan de Amstel en Laren volgden diverse vestigingen in Amsterdam (6), Rotterdam (2), Utrecht, Nijmegen en Almere. Binnenkort volgen Breda en Den Haag. 

Loetje aan 't IJ in Amsterdam.
Volledig scherm
Loetje aan 't IJ in Amsterdam. © Carly Wollaert

Behalve restaurants heeft de keten ook zalen te huur voor feesten, partijen en vergaderingen en de vestiging in Overveen (Haarlem) verhuurt ook hotelkamers. Hoog op de menukaart prijkt bij Loetje het biefstuk, waar het succes ooit mee begon. Maar verder gaat de restaurantketen mee met de tijd door veel exotische broodjes, hamburgers en vegetarische gerechten te serveren. 

De voormalige Philips Bedrijfsschool/Summa College aan de Frederiklaan/Kastanjelaan in Eindhoven met op de voorgrond het Panta Rhei-fontein. Op de begane grond komt hier restaurant Loetje.
Volledig scherm
De voormalige Philips Bedrijfsschool/Summa College aan de Frederiklaan/Kastanjelaan in Eindhoven met op de voorgrond het Panta Rhei-fontein. Op de begane grond komt hier restaurant Loetje. © Michel Theeuwen

Lee Foolen meldt nog dat er ook gesproken wordt met een huurder voor een ander deel van de oude Philips Bedrijfsschool/Summa College. De verbouwing tot zo'n 442 woningen ligt op schema. De huurappartementen van 40 tot 120 vierkante meter worden deze zomer opgeleverd. 

De voormalige Philips Bedrijfsschool/Summa College aan de Frederiklaan/Kastanjelaan in Eindhoven met rechts het Panta Rhei-fontein. Op de begane grond komt hier restaurant Loetje.
Volledig scherm
De voormalige Philips Bedrijfsschool/Summa College aan de Frederiklaan/Kastanjelaan in Eindhoven met rechts het Panta Rhei-fontein. Op de begane grond komt hier restaurant Loetje. © Michel Theeuwen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven