Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Bosgra van Studio 040 op de redactie van de omroep © Jean Pierre Reijnen

Lokale omroepen raken steeds meer in de verdrukking: Wie kijkt of luistert er nog?

EINDHOVEN - Televisie en radio ongetwijfeld met liefde gemaakt maar wie kijkt of luistert er nog? Het is het lot van de lokale omroep die landelijk steeds verder in de verdrukking raakt. In deze regio is het niet anders. 

De wethouder op televisie. Of zelfs de buurman. Die verwondering was jarenlang de charme van de lokale omroep. Al zappend langs de zenders kwam je als kijker zomaar uit bij beelden uit je eigen straat. Nieuws uit je eigen dorp tussen het grote nieuws van de landelijke omroepen. 

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven