Lorentz Casimir Lyceum uit Eindhoven winnaar Artistieke Interlyceale

VIDEOEINDHOVEN - De Artistieke Interlyceale (AI), de jaarlijkse wedstrijd tussen de vier oudste lycea op algemene grondslag van Nederland, werd dit jaar gehouden in Eindhoven. Het Lorentz Casimir Lyceum (LCL) was vrijdag de gastheer en ontving 300 leerlingen van het Amsterdams Lyceum, het Kennemer Lyceum en het Baarnsch Lyceum. De AI werd dit jaar voor de 80ste keer georganiseerd, een jubileumjaar.

De in totaal 400 leerlingen streden op diverse onderdelen om de felbegeerde wisselbeker. Ieder jaar heeft een thema, het thema dit jaar was "groots". De AI bestaat uit verschillende onderdelen op het gebied van o.a. : podiumkunsten, muziek, foto en film, tekenen, handvaardigheid. Iedere school houdt voorrondes en de beste leerlingen vertegenwoordigen hun school op de AI. Voor ieder onderdeel is er een jury aanwezig, deze juryleden zijn zelf op de verschillende onderdelen experts.

De spectaculaire openingsshow die door leerlingen van het LCL werd gegeven, liet goed zien hoe enthousiast de leerlingen zijn over de AI. Leerlingen van het Amsterdams Lyceum (onderdeel dans), wisten precies waarom het zo leuk is om mee te mogen doen. Volgens Thalia, Tess, Isabelle en Renée is het de leukste dag van het schooljaar. Je mag iets doen waar je een passie voor hebt en je hebt geen school, beter kan niet. Daniël vult nog aan dat meedoen leuk is maar winnen is wel een plus.

Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof bv

Sterre, leerling van het LCL komt uit voor het onderdeel handvaardigheid. Haar mier die een aarde op zijn rug draagt, verwoordt het thema "groots" prachtig. Kleine dieren die grote problemen kunnen dragen. Uitgekozen worden uit al die fantastische inzendingen is bijzonder en Sterre ziet het dan ook als een grote eer om voor haar school te mogen uitkomen.

Leerlingen van het Kennemer Lyceum (onderdeel Toneel), vinden dat je op de AI kan laten zien wat je belangrijk vindt. Toneel is een artistieke manier om de waarheid aan het licht te brengen volgens Chiel.

Op het onderdeel tekenen heeft het Baarnsch Lyceum, Julie, Gaia en Joshua afgevaardigd. Deze drie getalenteerde leerlingen weten precies wat ze willen namelijk doorgaan in de kunst en in design. Joshua maakt prachtige ontwerpen voor sneakers. Zijn droom is een baan bij groot sportmerk.

Aan het einde van deze enerverende en boeiende dag werd om 20.30 uur de winnaar bekendgemaakt. Het LCL wint en die beker, die gaat nergens heen die blijft mooi in Eindhoven.

Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof bv
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven