Vanaf 1 augustus is het verboden om ‘gezichtsbedekkende kleding’ , zoals boerka's, integraalhelmen en bivakmutsen te dragen in het openbaar vervoer, in scholen, ziekenhuizen en overheidsgebouwen.
Volledig scherm
Vanaf 1 augustus is het verboden om ‘gezichtsbedekkende kleding’ , zoals boerka's, integraalhelmen en bivakmutsen te dragen in het openbaar vervoer, in scholen, ziekenhuizen en overheidsgebouwen. © Thinkstock

LPF wil dat gemeente Eindhoven boerkaverbod actief handhaaft

EINDHOVEN - Gaat de gemeente Eindhoven het ‘boerkaverbod’ ook daadwerkelijk actief handhaven? Zijn er afspraken gemaakt met scholen, ziekenhuizen en het openbaar vervoer, zodat zij optreden tegen zogenaamde ‘gezichtsbedekkende kleding'? En wat doet de politie? Dat vraagt de gemeenteraadsfractie van de LPF aan burgemeester John Jorritsma van Eindhoven. 

  1. Roger Schmidt over Mauro Júnior bij PSV: ‘Hij heeft nog geen moment geklaagd toen hij vijf, zes weken linksback stond’

    Roger Schmidt over Mauro Júnior bij PSV: ‘Hij heeft nog geen moment geklaagd toen hij vijf, zes weken linksback stond’

    Mauro Júnior heeft zich bij PSV ogenschijnlijk in de basis gevochten en als hij een keer niet start is hij een van de eerste invallers. De Braziliaan kan na de voorbereiding op het nieuwe seizoen een potje breken bij trainer Roger Schmidt. ,,Vijf, zes weken stond hij daarin als linksback opgesteld”, liet de trainer vrijdag weten voor het duel met Heracles Almelo van aanstaande zondag.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven