Volledig scherm
© ED

Maak kans op een finaleplaats bij het Groot Dictee Eindhoven

Doe mee!EINDHOVEN - De Bibliotheek Eindhoven en het Augustinianum organiseren samen het Groot Dictee Eindhoven en iedereen uit de regio Eindhoven wordt uitgedaagd om mee te doen aan de voorronde. De opzet van het Groot Dictee Eindhoven is hetzelfde als bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal. 

De helft van de finalisten wordt geselecteerd uit de deelnemers aan deze voorronde. De andere helft zijn bekende Eindhovenaren uit de sectoren Cultuur, Sport, Onderwijs, Politiek, Business en Media. Hoe maakt u kans op een finaleplaats? Zoek via deze pagina de fouten en verbeter ze. In het ED van zaterdag 21 oktober vindt u het dictee ook op papier. Inzendingen voor de voorronde moeten uiterlijk zaterdag 28 oktober binnen zijn.

Toelichting

In de zinnen zitten per zin nul, één, twee of drie fout gespelde woorden. Eén woord kan meerdere spelfouten bevatten. De interpunctie telt niet mee. Als fouten gelden: spelfouten, het onjuiste of onnodige gebruik van koppeltekens en/of afbrekingstekens (of het ontbreken daarvan), het niet op de juiste manier aaneenschrijven van samenstellingen, het foutieve gebruik van hoofdletters/kleine letters, accenten, apostrofs en trema’s.

Bij de beoordeling van de voorronde en bij de finale geldt als norm het Groene Boekje, de Woordenlijst Nederlandse Taal, editie 2005 of 2015, of de digitale woordenlijst.org. Woorden die daarin niet voorkomen, spellen we volgens het Van Dale Groot Woordenboek, 14de uitgave uit 2005 of 15de uitgave uit 2015.

Over de uitslag van de voorronde wordt niet gecorrespondeerd. De deelnemers die voor de voorronde worden geselecteerd, ontvangen tijdig persoonlijk bericht. De finale is op donderdag 16 november om 20.00 uur in het nieuwe gebouw van het Augustinianum, Dirk Boutslaan 25, Eindhoven. Wilt u als toeschouwer aanwezig zijn bij de finale? Dat kan. Opgeven kan via de website van het Groot Dictee Eindhoven.

Volledig scherm
© ED
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
4175 stemmen