De Markt was in de jaren 60 hèt uitgaanscentrum met naast elkaar diverse discotheken. In het midden Maddox
Volledig scherm
PREMIUM
De Markt was in de jaren 60 hèt uitgaanscentrum met naast elkaar diverse discotheken. In het midden Maddox © Stichting Eindhoven in Beeld

‘Maddox was dé discotheek waar soulmuziek werd gedraaid! Dat leverde ook wel spanningen op’

EINDHOVEN – Horeca-ondernemer en voormalig piloot Wim Dijks was al eigenaar geweest van Carlton, maar kreeg in 1968 de kans om Old Dutch op de Markt over te nemen. ,,De Markt was toen hèt uitgaanscentrum. Ik durfde dat wel aan”, zei Dijks in 2014 in een interview.

 1. PSV-nieuwelingen Sávio en Branthwaite maken hun debuut in Tilburg

  PS­V-nieuwelin­gen Sávio en Branthwai­te maken hun debuut in Tilburg

  Bij PSV maken de nieuwe spelers Sávio (18) en Jarrad Branthwaite (20) vrijdag hun debuut in een officiële wedstrijd. Het duo gaat spelen bij Jong PSV, zo vertelde Ruud van Nistelrooij tijdens de persconferentie voor het duel met FC Emmen. ,,En ook daar ligt de lat hoog. Wij willen alles doen om ook die wedstrijd zo goed mogelijk voor de dag te komen”, zei Van Nistelrooij, die vorig jaar nog trainer was van Jong PSV.
 2. Xavi Simons voegt tijdens zijn debuut in de eredivisie aan de bal extra pk’s toe bij PSV
  PREMIUM

  Xavi Simons voegt tijdens zijn debuut in de eredivisie aan de bal extra pk’s toe bij PSV

  Wat kan Xavi Simons toevoegen aan PSV? Dat was bij zijn transfer vanuit Paris Saint-Germain een logische vraag, omdat het middenveld van de club al best druk bezet was. De ploeg van Ruud van Nistelrooij lijkt met hem de ideale speler aan boord te hebben die iets kan creëren in wedstrijden die zich vooral op de helft van de tegenstander afspelen. Tegelijkertijd bleek hij zaterdag in de counter tegen FC Emmen (4-1 winst) ook zeer slagvaardig.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven