Het centrum van Eindhoven moest zaterdagmiddag om 16.00 uur dicht vanwege de drukte. Er waren veel handhavers en politiemensen op de been.
Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum van Eindhoven moest zaterdagmiddag om 16.00 uur dicht vanwege de drukte. Er waren veel handhavers en politiemensen op de been. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Mag het wat rustiger in de binnenstad? Drie oplossingen (en minstens zoveel problemen)

EINDHOVEN - Waarom gooien we de grenzen niet dicht? Het waren toch de Belgen die ervoor zorgden dat de binnenstad van Eindhoven dit weekend uitpuilde en daarmee de kans op verspreiding van corona vergrootten? Of moeten de winkels langer open, zodat we de drukte kunnen spreiden? Uitverkoopacties verbieden misschien? ‘Het zou de doodsteek betekenen voor veel winkels’. 

 1. ‘Bureau 040'-agenten Maritio en Jens: ‘Beseffen jullie dat er in ieder politieuniform een mens zit?’

  ‘Bureau 040'-agen­ten Maritio en Jens: ‘Beseffen jullie dat er in ieder politieuni­form een mens zit?’

  EINDHOVEN - ‘Jullie stonden er uit naam van vrijheid?! Ik geloof daar niet in, vrijheid kent grenzen en sterft met chaos’, schrijft wijkagent Jens maandag op Instagram naar aanleiding van de rellen zondag. Jens en Maritio werden landelijk bekend tijdens hun deelname aan het programma Bureau 040 waarin Ewout Genemans meeloopt met de Eindhovense politie. Nu spreken ze op hun sociale media accounts hun ongenoegen uit over de rellen van zondag in hun stad.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Extreme agressie tegen politie door relschoppers: 'Met dit geweld zijn we zelden geconfronteerd'
  Play

  Extreme agressie tegen politie door relschop­pers: 'Met dit geweld zijn we zelden geconfron­teerd'

 2. Bruls over dreiging rellen: 'We moeten het hoofd koel houden'
  Play

  Bruls over dreiging rellen: 'We moeten het hoofd koel houden'