Volledig scherm
TD-gebouw

Make-over voor TD-gebouw Eindhoven begonnen

EINDHOVEN - Twee grote kranen staan sinds deze week bij het TD-gebouw in Eindhoven. De gevel wordt gestript om plaats te maken voor nieuwe balkons.

De grauwe platen aan de buitenkant van het TD-gebouw maken plaats voor lichtere, golvende balkons. Die transformatie van lelijkste eendje tot prachtige zwaan krijgt het komende halfjaar gestalte. Deze week is sloopbedrijf Heezen begonnen met dat opvallende werk. Twee grote kranen helpen daarbij de komende maanden.

Huurappartementen
Het Eindhovense vastgoedduo Foolen en Reijs tovert het voormalige kantoorpand van de Technische Dienst om tot ongeveer 160 huurappartementen van verschillende grootte in het hogere segment. De twee wonnen de opdracht voor Piet Hein Eek en Amvest en kochten het pand van de gemeente Eindhoven voor 7 miljoen euro. Op de begane grond komen enkele voorzieningen voor zowel de bewoners als bezoekers van het park: horeca met een terras, een gym en fysiotherapie.

Inmiddels is het verbouwplan van architectenbureau Diederendirrix goedgekeurd door de commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Op verzoek van de gemeente en de buurt wordt het pand niet uitgebreid met een vierde vleugel (waarin ook een supermarkt was gepland) en ook niet verhoogd met enkele bouwlagen. Alleen de opbouw van tien meter verdwijnt en daarvoor in de plaats komt één verdieping met penthouses van drie meter hoog.

Brief
In een informatiebrief aan de buurt hebben Foolen en Reijs ook de planning van het werk duidelijk gemaakt. Heezen hoopt het gebouw half februari of begin maart gestript op te leveren. Stam + De Koning Bouw kan dan met de verbouwing beginnen. Dat gaat zo'n twaalf maanden duren.

Lees alles in het ED van donderdag of in de digitale krant.

Volledig scherm
TD-gebouw

In samenwerking met indebuurt Eindhoven