Man komt om bij ongeluk met transportband in Kalkzandsteenfabriek Liessel

VIDEOLIESSEL - Bij een ongeluk met een transportband in de Xella Kalkzandsteenfabriek Hoogdonk in Liessel is een persoon overleden. Rond 22.10 uur gebeurde het dodelijke bedrijfsongeval. 

Uit de eerste reactie van bedrijfsleider Henk Ehrismann blijkt dat hij erg geschrokken is. ,,Iedereen is ontzettend aangeslagen hier. We hebben meteen alles stilgelegd." 

Klem tussen band en pomp

De persoon was aan het werk bij de transportband die stenen vervoert. Tussen deze band en een vacuümpomp is de persoon vermoedelijk klem komen te zitten, wat een dodelijke afloop had. Hij werd uiteindelijk onder de band gevonden.

Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar landde uiteindelijk niet omdat dat al niet meer nodig bleek te zijn. 

Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. 

Gesloten

Het bedrijf is de rest van de nacht en morgen gesloten. In de fabriek werken zo'n 40 mensen die jaarlijks zo'n 100.000 kubieke meter zandstenen produceren.

Volledig scherm
Ongeval Liessel. © Bert Jansen
Volledig scherm
Kalkzandsteenfabriek Liessel waar persoon overleed bij een bedrijfsongeval. © Bert Jansen
 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven