Volledig scherm
stockadr politie handboeien arrestatie aanhouding © Eldridge Pentury

Man uit Helmond opgepakt voor vluchten in gestolen auto en aanrijden van een agent

EINDHOVEN - Een 44-jarige Helmonder is vrijdag rond 11.00 uur opgepakt op de Vincentiusstraat in Geldrop. De man had donderdagavond rond 19.00 uur een motoragent in Eindhoven aangereden in een gestolen auto. 

Een surveillerende agent in burger zag de man op de Eindhovense Marconilaan rommelen in een geparkeerde auto. Een tweede man stapte in en het tweetal reed weg. De politieman herkende de bestuurder als een bekende veelpleger en gaf zijn bevindingen door aan collega’s in de buurt. Toen bleek dat de auto vermoedelijk gestolen was.

Achtervolging
De auto kreeg een stopteken, maar daar werd niet aan voldaan. Er ontstond een achtervolging, die eindigde op de Airbornelaan. Daar botste de bestuurder tegen een lantaarnpaal en reed vervolgens een motoragent aan. De bijrijder vluchtte te voet, maar werd direct door de politie opgepakt. De bestuurder ging er in de gestolen auto vandoor.

Iets later krijgt de politie een melding dat op een parkeerplaats aan de Nebostraat de zwaar beschadigde, gestolen auto staat. De bestuurder is spoorloos, maar een agent in Geldrop ziet de man de volgende dag lopen. Hij wordt aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Eindhoven. Beide mannen zitten in de cel.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven