Volledig scherm
PREMIUM
De deelnemers uit groep 6d van De Talisman. © FotoMeulenhof

Marathon Eindhoven: hele regio loopt zich warm

MarathonEINDHOVEN - In de aanloop naar het tweede weekend van oktober zijn er de afgelopen maanden en weken in de regio weer heel wat kilometers af-gelegd. Bloedserieus, aan de hand van een strak trainingsschema, of gewoon gezellig met klasgenoten in het park. Zaterdag en zondag vindt weer de Marathon Eindhoven plaats.

Honderden Talismannen aan start van 5 kilometer

Al jaren is basisschool De Talisman in Eindhoven één van de grote leveranciers van deelnemers aan de korte afstanden van de marathon. Ook dit jaar doen naar schatting van gymleraar Vincent van den Groenendaal twee- à driehonderd kinderen mee. Dat is de helft van alle leerlingen.

  1. Spectaculaire ballonvaart voor Eindhovense Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlanding’

    Spectacu­lai­re ballon­vaart voor Eindhoven­se Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlan­ding’

    EINDHOVEN - Of ze enig moment in paniek is geweest? Welnee! Dit was juist een ervaring om nooit te vergeten. Angela Jegerings (40) zat samen met haar twee jonge kinderen en echtgenoot in de luchtballon die zondagavond een noodlanding moest maken op een klein voetbalveldje in Eindhoven. Tientallen buurtbewoners hielpen mee om het toestel veilig aan de grond te krijgen. ,,De kinderen vonden het helemaal geweldig.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
4175 stemmen