Marc Mulders bij zijn buitenatelier van Piet Hein Eek op landgoed Baest
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Mulders bij zijn buitenatelier van Piet Hein Eek op landgoed Baest © Marc Mulders

Marc Mulders schildert bloemen in een bloemenzee in Oostelbeers

OOSTELBEERS - De natuur speelt een grote rol in het werk van kunstenaar Marc Mulders. Hij verruilde tien jaar geleden de stad voor een paradijselijke plek op landgoed Baest bij Oostelbeers. Nu blikt hij terug op 40 jaar kunstenaarschap.

 1. Aan elk bezoek hield ik een boos en beroerd gevoel over
  PREMIUM
  Column

  Aan elk bezoek hield ik een boos en beroerd gevoel over

  Een collega schreef onlangs dat BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) zo'n beetje het meest ondankbare baantje is dat er bestaat. Mensen op straat aanhouden of corrigeren, beboeten, identiteitsbewijzen controleren, allemaal niet fijn om te doen. Maar ik zou er een ander baantje tegenover willen stellen, dat in mijn ogen heel wat vervelender is, namelijk dat van deurwaarder. Dat beroep is nog harder en ingrijpender voor de mensen die er mee te maken krijgen.
 2. Eindhovense wethouder Torunoglu door partijgenoten in het nauw gedreven wegens schrijnende kwestie met bijstandsmoeder
  PREMIUM
  analyse

  Eindhoven­se wethouder Torunoglu door partijgeno­ten in het nauw gedreven wegens schrijnen­de kwestie met bijstands­moe­der

  EINDHOVEN - De ontluisterend gevoelloze houding van de gemeente in een rechtszaak tegen de Eindhovense bijstandsmoeder Caro Niang heeft de politiek boos gemaakt en PvdA-wethouder Yasin Torunoglu in het nauw gedreven. De wethouder loopt op eieren om de gemeenteraad tevreden te stellen en moet hopen dat niet nog meer pijnlijke dossiers uit de kast vallen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven