Volledig scherm
Marechaussees voerden ook in 2017 al eens actie op Eindhoven Airport voor een betere cao. (archieffoto) © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Marechaussee bereidt acties voor op Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Vakbond de Marechausseevereniging beraadt zich op stiptheidsacties op vliegvelden, waaronder Eindhoven Airport, om haar eisen voor een betere cao kracht bij te zetten. 

Of de acties ook daadwerkelijk doorgaan, kan voorzitter Sven Schuitema van de Marver nog niet zeggen. ,,Deze gaan er wél komen als de minister en staatssecretaris van Defensie niet meer bieden voor goede arbeidsvoorwaarden.” De komende week gaat de vakbond bij haar leden peilen hoe het staat met hun actiebereidheid. 

Volgens Schuitema kunnen reizigers op Eindhoven Airport hinder ondervinden van de acties, als gevolg van  bijvoorbeeld een verminderde inzet bij paspoortcontroles van reizigers naar niet-Schengenlanden. 

Leegloop 

De acties zijn volgens Schuitema nodig omdat 'Defensie leeg loopt’, als gevolg van de lage lonen. Dat gebeurt volgens de vakbondsman ook bij de marechaussee. ,,Veel stappen over naar de politie, waar het inkomen ongeveer 800 euro per maand hoger kan zijn. Vooral de toeslag voor onregelmatige diensten is bij de Kmar zeer laag vergeleken met de politie.” 

Behalve voor meer loon pleit de bond onder meer ook voor een hogere toelage voor onregelmatige diensten en betere pensioenafspraken. Als de acties doorgaan, zullen deze altijd aangekondigd worden, aldus Schuitema. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8493 stemmen