Volledig scherm
Mariette Hamer © Christiaan Krouwels

Mariëtte Hamer in Raad van Toezicht TU Eindhoven

EINDHOVEN - Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs heeft Mariëtte Hamer benoemd als lid van de Raad van Toezicht van de TU/e. 

Sinds 2014 is Hamer voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER). Daarvoor (1998-2014) maakte zij deel uit van de Tweede Kamer, onder meer als voorzitter van de Tweede Kamer fractie van de Partij van de Arbeid en ondervoorzitter van de Kamer. In die periode was zij geruime tijd woordvoerder onderwijs en onderzoek. 

Onderwijs

Voor haar politieke loopbaan was Mariëtte Hamer onder andere hoofd van de afdeling Strategisch Beleid en Beleidsverkenningen bij de directie Hoger Beroeps Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en directeur van een instelling voor volwassenenonderwijs in Zuid-Holland. Hamer was in 1984 de oprichter en eerste voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond, de LSVb. Zowel de relatie tussen onderwijs en arbeidsmarkt als emancipatievraagstukken zijn in al haar werkzaamheden belangrijke thema’s.

Erkenning

Het bestuurscollege van de TU/e ziet in de komst van Hamer erkenning voor de positie van universiteit én regio in nationaal verband. Voorzitter Jan Mengelers verwijst daarbij ook naar de recente bekendmaking van Robert-Jan Smits als nieuwe voorzitter per 1 april 2019. “Beiden brengen bestuurlijke kennis en ervaring mee dat voor het publieke netwerk van de TU Eindhoven van grote waarde is.”

Opvolging

Hamer volgt in de RvT Annet Bertram op, die medio 2017 is benoemd tot directeur-generaal Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk en directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
De andere leden van de Raad van Toezicht zijn Baptiest Coopmans (voorzitter), Senior Vice President Technologie Operations bij Liberty Global, Jacob Fokkema, voorheen rector magnificus van TU Delft, Coen Teulings, hoogleraar Economie aan de University of Cambridge en universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Utrecht en Peter Wennink, President & CEO van ASML.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen