Volledig scherm
PREMIUM
Gemma de Mey op haar studentenkamer aan de Kruisstraat in Eindhoven © FotoMeulenhof

Markt voor studentenkamers in Eindhoven zwaar onder druk

PollEINDHOVEN - Eindhoven telt steeds minder studentenkamers terwijl het aantal zoekers stijgt. De markt is zo oververhit dat nieuwe studenten waarschijnlijk weer uit moeten wijken naar campings of banken van studiegenoten. ,,Er wordt alleen aan symptoombestrijding gedaan. Een structurele oplossing voor het kamertekort ontbreekt.”

De tijd dat de kamermarkt in Eindhoven werd bestempeld als ‘ontspannen’, is voorgoed voorbij, weten studenten die op zoek zijn. Neem bijvoorbeeld Thirza (19) die vorig schooljaar noodgedwongen bij een drugsdealer op de bank belandde. Of Gemma (21) die vanwege haar Arubaanse nationaliteit bij bijna alle kamers wordt geweigerd omdat het voor ‘Dutch Only’ is. Terwijl ze gewoon een Nederlands paspoort heeft. 

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven