Volledig scherm
PvdA’er Mary Fiers in april vorig jaar, net voordat ze beëdigd wordt als lid van de Eerste Kamer. © Hans Kouwenhoven

Mary Fiers achtste op PvdA-Kamerlijst

EINDHOVEN - Eerste-Kamerlid Mary Fiers uit Eindhoven staat op de achtste plek van de kandidatenlijst van de PvdA voor komende verkiezingen voor de Eerste Kamer. Of de voormalige Eindhovense wethouder terugkeert in de Eerste Kamer is onzeker: de partij heeft nu acht zetels in de senaat. Maar bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart 2017 werden de sociaal-democraten gedecimeerd. 

Fiers (50) is lid van de senaat sinds april vorig jaar. Vier jaar geleden stond ze dertiende plek op de PvdA-lijst. De Eerste-Kamerverkiezingen vinden plaats op 27 mei. De 75 leden worden gekozen door de leden van Provinciale Staten. De verkiezingen voor de Staten vinden plaats op 20 maart.      

  1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
    PREMIUM
    VIDEO

    Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

    EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven