Volledig scherm
Een Hercules C-130 op Vliegbasis Eindhoven. © Ministerie van Defensie

Masterclass voor buren Vliegbasis Eindhoven over geluid vliegtuigen

EINDHOVEN - Vliegbasis Eindhoven houdt donderdag 4 juli een masterclass voor omwonenden van de luchthaven en andere belangstellenden. De avond is uitgesteld; eerder zou deze op woensdag 26 juni plaatsvinden. 

Tijdens de masterclass kunnen deelnemers meedenken en -praten over de geluidsproductie van vliegtuigen en mogelijke maatregelen tegen overlast of een evenwichtiger verdeling daarvan. 

Bij de masterclass zijn onder anderen vertegenwoordigers van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum aanwezig. Aanmelden kan via: vliegbasis.eindhoven@mindef.nl. Er is ruimte voor zo'n 100 deelnemers. 

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7007 stemmen