Volledig scherm
PREMIUM
Het buurtpreventieteam op zijn ronde door Eindhoven-Noord. © Fotomeulenhof

Matrixborden en flyers waarschuwen inwoners Eindhoven-Noord voor inbrekers

EINDHOVEN - Het instructiezaaltje in wijkcentrum De Mortel zit vol. Ruim dertig buurtpreventen hebben zich gemeld om mee te doen aan de speciale flyeractie. De week van 11 tot en met 16 februari is door politie en gemeente uitgeroepen tot een actieweek. In heel Eindhoven-Noord gaan de buurtpreventen op pad, zij sluiten aan bij de landelijke inbraakpreventie-actie Avondje weg? Licht aan en de deur op slot.

Frank de Bie van het buurtpreventieteam: ,,Er is voor deze week gekozen omdat de carnavalsperiode er aan komt. Een tijd waarin veel wordt ingebroken. De Achtse Barrier is een geprioriteerde wijk, dat wil zeggen dat hier vorig jaar in die periode het hoogste aantal inbraken was in Noord-Eindhoven. Dat willen we keren.”

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven