Volledig scherm
PREMIUM
Het buurtpreventieteam op zijn ronde door Eindhoven-Noord. © Fotomeulenhof

Matrixborden en flyers waarschuwen inwoners Eindhoven-Noord voor inbrekers

EINDHOVEN - Het instructiezaaltje in wijkcentrum De Mortel zit vol. Ruim dertig buurtpreventen hebben zich gemeld om mee te doen aan de speciale flyeractie. De week van 11 tot en met 16 februari is door politie en gemeente uitgeroepen tot een actieweek. In heel Eindhoven-Noord gaan de buurtpreventen op pad, zij sluiten aan bij de landelijke inbraakpreventie-actie Avondje weg? Licht aan en de deur op slot.

Frank de Bie van het buurtpreventieteam: ,,Er is voor deze week gekozen omdat de carnavalsperiode er aan komt. Een tijd waarin veel wordt ingebroken. De Achtse Barrier is een geprioriteerde wijk, dat wil zeggen dat hier vorig jaar in die periode het hoogste aantal inbraken was in Noord-Eindhoven. Dat willen we keren.”

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven