Volledig scherm
Koningin Máxima gaf vrijdagochtend in Museum Prinsenhof Delfthet startsein voor de tentoonstelling Verboden Porselein - Exclusief voor de keizer. 's Avonds opent ze het nieuwe hoofdkantoor van StudyPortals in Eindhoven. © Foto Robin Utrecht

Máxima opent hoofdkantoor StudyPortals in Klokgebouw Eindhoven

EINDHOVEN - En weer komt koningin Máxima naar Eindhoven. Vanavond opent ze het nieuwe hoofdkantoor van StudyPortals op de bovenste etage van het Klokgebouw op Strijp-S. Als alles volgens plan verloopt, parkeert daar om 18.15 uur een dikke Audi A8 voor de deur.

Maxima zet vrijdag flink wat meters op de teller van haar dienstauto want ’s ochtends betekende haar komst naar Museum Prinsenhof Delft dat de expositie ‘Verboden Porselein’ van start ging.

Koningsdag
Eindhoven is niet de enige Brabantse plaats die de koningin deze maand aandoet zo staat te lezen in de agenda van het koningshuis. Op 21 april verricht ze in Veghel met haar echtgenoot, koning Willem-Alexander, de officiële aftrap van de landelijke Koningsspelen. Een paar dagen later, viert het echtpaar, met hun kinderen Koningsdag in Tilburg.

StudyPortals wil wereldwijd via een online keuzeplatform studiemogelijkheden in beeld brengen. Zo worden studenten gestimuleerd andere en goed geïnformeerde keuzes te maken over een studie - of deel daarvan - in het buitenland. StudyPortals startte in 2007 in Eindhoven en heeft inmiddels negen studiekeuzeportals met bijna 2.500 deelnemende universiteiten en hogescholen uit ruim 110 landen. Naast het nieuwe hoofdkantoor in Eindhoven, zijn er vestigingen in Boston, Boekarest, Melbourne en Manchester.

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven