Volledig scherm
© ANP

Máxima opent nieuw kantoor StudyPortals op Strijp-S Eindhoven

EINDHOVEN - Koningin Máxima opent vrijdagavond 7 april het nieuwe kantoor van StudyPortals in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Zij krijgt er een rondleiding en ontmoet studenten die door StudyPortals een opleiding in het buitenland hebben gevonden. 

StudyPortals is verhuisd van het Glasgebouw aan de Torenallee op Strijp-S naar de bovenste verdieping van het Klokgebouw aan de Philitelaan. De reden: het jonge bedrijf barstte wegens de enorme groei uit zijn voegen. De internationale onderneming beheert wereldwijd negen 'portals' of sites waar studenten de opleidingen van 2500 deelnemende universiteiten en hogescholen in 110 landen kunnen vinden. StudyPortals werd in 2007 opgericht door enkele studenten van de Technische Universiteit die een slimme manier zochten om studiemogelijkheden transparant en toegankelijk te maken. Naast het nieuwe hoofdkantoor in Eindhoven, zijn er vestigingen in Boston, Boekarest, Melbourne en Manchester. Afgelopen jaar maakten zon 20 miljoen studenten gebruik van StudyPortals. Er werken zo'n 150 mensen. 

Na de openingsbijeenkomst wordt Koningin Máxima door medeoprichter en directeur, Edwin van Rest, rondgeleid door het kantoor en spreekt zij met enkele medewerkers over hun bijdrage aan de snelle groei en sociale impact van het bedrijf. Daarnaast ontmoet zij enkele studenten die door gebruik van StudyPortals hun opleiding in het buitenland hebben gevonden.

Máxima komt naar Strijp-S.
Volledig scherm
Máxima komt naar Strijp-S. © ED
Het nieuwe kantoor van StudyPortals.
Volledig scherm
Het nieuwe kantoor van StudyPortals. © ED
Edwin van Rest, CEO en oprichter van StudyPortals.
Volledig scherm
Edwin van Rest, CEO en oprichter van StudyPortals. © ED

In samenwerking met indebuurt Eindhoven