Volledig scherm
3 teams van Summa.

Mbo'ers uit Eindhoven zoeken oplossingen voor wateroverlast

EINDHOVEN/HELMOND - Het Summa College en het Brainport Industries College in Eindhoven en AAE bv in Helmond gaan op zoek naar oplossingen tegen wateroverlast. Zij zijn niet de enige. Landelijk doen tien scholen en bedrijven mee aan deze uitdaging van de waterschappen. 

De start was woensdag in Papendal. In totaal gaan circa honderd jongeren en werknemers deelnemen in 24 teams.  Ze doen dat onder de titel 'Vakkanjers'. Vorig jaar was het Rode Kruis de opdrachtgever, dit jaar de waterschappen. 

“Het regent steeds vaker en harder in Nederland”, zegt dijkgraaf Hetty Klavers van de Unie van Waterschappen. “Dat water proberen we op allerlei manieren op te vangen en af te voeren, om overstromingen te voorkomen. Daarom roepen we ook de hulp in van de Vakkanjers. Met hun technisch inzicht en creativiteit kunnen ze met een frisse blik oplossingen bedenken voor ons werk. We zijn heel benieuwd waar ze mee gaan komen.”

De beste teams plaatsen zich voor de finale waar ze hun prototype presenteren voor jury en publiek. De eindmanifestatie 'Vakkanjers Live' is op 14 juni in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Volledig scherm
Team van Brainport
Volledig scherm
ROC Mondriaan Den Haag onder water!? Vakkanjers van mbo’s, waaronder ROC Mondriaan, en bedrijven bedenken de komende maanden oplossingen voor wateroverlast. Fotobewerking: Timon Jacob. © Vakkanjers
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven