Volledig scherm
Overval bij AH XL in Eindhoven. © Bert Jansen

Medewerkster (24) bloemenwinkel Eindhoven moest op grond liggen van overvaller: ‘Wat doet hij haar toch aan?’

EINDHOVEN - In Winkelcentrum Woensel in Eindhoven is donderdag voor de tweede keer een overval gepleegd. Een gemaskerde man liep rond halfnegen de Albert Heijn XL binnen, liep door naar de aangrenzende bloemenwinkel en bedreigde een 24-jarige medewerkster met een pistool. Ze bleef ongedeerd, maar was wel hevig geschrokken.

De gewapende overvaller eiste al het geld dat in de kassa zat. Uit angst voor haar leven deed de medewerkster wat van haar gevraagd werd. Ze stopte de complete inhoud in een tas die de man zelf bij zich had.

Dagomzet

Vervolgens moest ze, terwijl ze onder schot gehouden werd, van de overvaller op de grond gaan liggen. De man zag toen zijn kans om het winkelcentrum uit te rennen. Het is niet bekend hoe veel geld hij buit heeft gemaakt.

Marij Antonis, eigenaresse van De Bloemist, baalt dat de totale dagomzet weg is, maar vindt het vele malen erger wat haar personeelslid is overkomen. ,,Volgens mij heeft zo’n overvaller helemaal niet door wat zo’n overval doet met zo’n meisje.”

Signalement

Na de overval kwam de politie met spoed ter plekke. Agenten zijn nu in de Albert Heijn XL met een sporenonderzoek bezig en bekijken camerabeelden. Grote kans dat de overvaller daar op staat.

De overvaller is nog spoorloos. Hij is volgens de politie een negroïde man van ongeveer dertig jaar. Hij was zwart gekleed, had een capuchon op en droeg een zwarte tas. Wie de man ziet lopen wordt dringend verzocht geen actie te ondernemen maar 112 te bellen.

Geldrop

Toevalligerwijs werd op ongeveer hetzelfde tijdstip ook de Aldi in Geldrop overvallen. Er zou sprake zijn van twee gewapende daders. Er wordt naar hen gezocht. Het is niet duidelijk of ze iets buit hebben gemaakt. 

Volledig scherm
Winkelcentrum Woensel in Eindhoven © Ton van de Meulenhof

Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven