Volledig scherm
Zelf ervaren hoe een parachutesprong voelt? Bij Media Markt kan het © Diede Hoekstra

Media Markt Eindhoven als winkel van de toekomst

VIDEOEINDHOVEN - Als eerste Media Markt ter wereld opent die in Eindhoven komende woensdag met een geheel nieuw winkelconcept. Beleving is het toverwoord in de nieuwe Media Markt. Er is flink uitgepakt met negen paviljoens waar consumenten de nieuwste innovaties op het gebied van consumentenelektronica kunnen ervaren.

Drones testen in een dronekooi of een parachutesprong levensecht ervaren met een virtual reality-bril. Om het nog wat realistischer te maken hangt de gebruiker in een stellage die aanvoelt als een parachute. 

De eerste
De winkel van de toekomst, zo noemt Media Markt de Eindhovense vestiging. De eerste van 800 vestigingen die verbouwd werd. Innovatie met producten maar ook qua inrichting. Bijvoorbeeld de nieuwe Philips-verlichting die de klant helpt navigeren. De led-verlichting zendt een frequentie uit die communiceert met een app die klanten kunnen downloaden op hun telefoon. Wie een product opzoekt wordt door de app naar de juiste plek in de winkel gestuurd. 

Volgens Jeroen Mertens, vestigingsmanager van de Eindhovense Media Markt, moet de nieuwe winkel beter aansluiten bij wat er ook online aangeboden wordt. ,,Mensen verwachten ook dat je in de winkel meer biedt dan alleen de producten. Je moet ze kunnen voelen en testen. Dat kan in onze winkel meer dan ooit."

Workshops en domonstraties
Klanten kunnen in de Media Markt straks terecht voor workshops en demonstraties. Mertens: ,,We hebben een gameroom waar bezoekers het online kunnen opnemen tegen bezoekers van andere vestigingen."

De Eindhovense Media Markt werd in 2005 geopend. De totale winkelvloer beslaat 4.800 vierkante meter en er werken 170 werknemers. Tijdens de drie maanden durende verbouwing is de winkel gewoon opengebleven. 

Volledig scherm
Een 3D-kamer met tientallen camera's. Van de beelden kan een nauwkeurig 3D-beeldje gemaakt worden © Diede Hoekstra
Volledig scherm
Virtual reality-racen in de simulator © Diede Hoekstra

In samenwerking met indebuurt Eindhoven