Volledig scherm
© ANP XTRA

MediaMarkt Eindhoven start met Innovatie Lab

EINDHOVEN - MediaMarkt start met een Innovatie Lab dat binnen de winkels een podium biedt aan producten van veelbelovende start-ups, crowdfundingcampagnes en kennisinstellingen. 

Volgens een woordvoerder van MediaMarkt wil het bedrijf zo zijn klanten kennis laten maken met de toekomst, terwijl de innovatie ontwikkelaars meteen kunnen testen wat het winkelend publiek nu eigenlijk van hun producten vindt. Het eerste Innovatie Lab opent op 26 april in de vernieuwde MediaMarkt in het centrum van Eindhoven.

Vijf producten
In het Innovatie Lab staan maandelijks vijf producten, prototypes en ideeën centraal die nog niet op de markt zijn, maar wel de potentie hebben een bijdrage te leveren aan de toekomst van de consumentenelektronica. De producten zijn onderverdeeld in vijf verschillende thema’s: ‘Active’, ‘Health’, ‘Gaming’, ‘Smart Home’ en ‘Mobile’. In de maand mei staan onder meer een virtual reality hand controller, een slimme deken (de Hugsy, de innovatie deken die voortkomt uit het Eindhovense accelerator programma van HighTechXL) en voetzolen met sensoren speciaal ontworpen voor hardlopers in de spotlights.

De presentatie van het MediaMarkt Innovatie Lab valt samen met de opening van de vernieuwde MediaMarkt in Eindhoven. Deze locatie wordt volledig heringericht naar de nieuwe winkelformule van MediaMarkt, waarbij beleving centraal staat. De officiële opening van de winkel vindt plaats op woensdag 26 april.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven